Abrera corre D9

10à Cursa Popular

10à Cursa Popular

12/6/2018

El nostre municipi va acollir, aquest diumenge 10 de juny, una nova gran matinal atlètica organitzada pel Club d’Atletisme d’Abrera, amb la desena edició de la Cursa Popular Abrera Corre D9. Més de mil persones han participat en l’edició d’aquest any, que també ha comptat com a novetat amb la Primera Marxa Bressol d’Abrera, amb les famílies i els més petits i petites com a protagonistes! 

El Club Atletisme Abrera ha organitzat un any més «la festa del running», que va comptar amb dos recorreguts de 5 i 10 km i diverses curses infantils. En aquests curses hi van participar un total de 502 adults i 560 nens i nenes. A més, la Primera Marxa Bressol d’Abrera també va esdevenir tot un èxit de participació, superant el centenar d’infants i les seves famílies.

L’Auditori del Centre Polivalent va acollir el dissabte 9 de juny a la tarda una interessant xerrada amb la participació de dos corredors destacats en el món de l’atletisme: en Martín Fiz i Abel Antón, que van parlar de running i nutrició esportiva amb tots els assistents. L’alcalde, Jesús Naharro, el president del Club Atletisme Abrera, Jordi Moreno, i un dels fundadors de l’entitat Egoismo Positivo i membre del club atlètic, Àlex Parreño, van acompanyar els dos corredors durant la xerrada i posterior col·loqui.

Fiz i Antón van respondre les preguntes dels assistents, petits i grans, i van destacar la importància de fer esport, i sobretot, gaudir-ne.

Pel regidor d’Esports de l’Ajuntament, Francisco Sánchez, la valoració de fer aquest tipus d’actes a Abrera és molt positiva ja que “estem encantats d’ajudar i de continuar ajudant a fomentar l’esport i el nostre club d’atletisme. Esport és salut; Abrera ha de continuar apostant i fomentant l’exercici físic”. A més, va aprofitar per destacar la tasca realitzada per la Policia Local i la Brigada Municipal, així com a totes les persones que hi intervenen i ajuden en l’organització i el bon funcionament de la prova.

Per part de la presidència del Club Atletisme Abrera “la valoració és hiper positiva; ja són deu anys fent la cursa i deu anys de la posada en marxa del club i hem mantingut el nivell d’inscripcions dels darrers anys i el nivell de participació, tot i la competència que cada cop és més gran”. Moreno també va destacar en declaracions a Ràdio Abrera la implicació de l’Ajuntament en la realització de l’Abrera Corre D9 d’enguany i la importància de celebrar aquest desè aniversari.

Jornada atlètica

El diumenge al matí, els carrers propers al parc de Can Morral van acollir les diferents curses de l’Abrera Corre D9. Un dels convidats d’honor, Martin Fiz, va ser el guanyador de la prova de 10 km amb un temps de 34 minuts i 53 segons, seguit de Javier Paniello amb una marca de 35 minuts i Daniel Moisés que va creuar la línia d’arribada 14 segons més tard. En categoria femenina la primera classificada va ser Sara Prescolí amb un temps de 41 minuts i 29 segons, seguida de Sonia Cruz amb 41 minuts i 53 segons i Carme Ballesteros que va registrar una marca de 42 minuts i 29 segons.

A la prova de 5 km el guanyador va ser Pablo Garcia amb un registre de 17 minuts i 9 segons, i en categoria femenina va guanyar Anna Orozco amb 21 minuts i 18 segons.

Podeu consultar els resultats de totes les proves, incloses les infants, fent clic aquí.

Entrega de trofeus

L’alcalde, Jesús Naharro, i el regidor d’Esports, Francisco Sánchez, van entregar els trofeus als guanyadors i guanyadoresde les curses. Seguidament, una botifarrada per a tots els corredors i l’animació a càrrec de Vive y Baila i Big Friday van posar punt i final a una nova edició de l’Abrera Corre D9.

Primera Marxa Bressol

Coincidint amb la desena edició de la cursa Abrera Corre D9, des de l’Ajuntament vam impulsar la Primera Marxa Bressol d’Abrera. Nens i nenes de P0, P1 i P2 del nostre municipi i els seus pares i mares es van reunir a les 10.30 h davant la porta de l’Escola Bressol Municipal (Antoni Gaudí, 4) per fer la Primera Marxa Bressol d’Abrera al voltant del Parc de Can Morral, en un recorregut d’uns 100 metres.

Des de l’Ajuntament d’Abrera agraïm la participació de les famílies abrerenques en aquesta marxa!